Thursday, July 23, 2009

Take good care of yourself ya!



The H1N1 is in our campus. Please take precautious action. Hope you're all doing fine. Take care.

11 comments:

criestz said...

penyakit hingus babi sedang berleluasa ketika ini.. sehinggakan uitm cuti..

nk ckp u**m bengong kang xpsl2 dismis so ckp dlm air jela xde sape dga..

mane x nye.. time 1 disyaki + sowg l owg lg + lg + lg.. diowg cume bg mc n kuarantin kt h0stel je.. g la kuarntin kt hospital tu.. ni xpsl2 bejangkit kt rmai owg..

pstu bile da 10 owg disyaki n 200++ owg dpt mc free n xtrmasok lg y g melawat klinik uitm tu lg.. da mcm psr mlm da nmpk dr jaoh..

bile da rmai sgt bwu nk mngelabah doc plak da maleh nk bc mc..

so kasi la cuti.. bgos!! pandai amek langkah drastik.

nie kitorg nie ha student..
kalu cuti n xpyh cover silibus kitorg xpe la..

y plg xbesh bile dga nnti cuti raye dipendekkn.. melampau sungguh la..
xpe la diowg owg2 bijak.. la sgt..
da la mnggelabah mnyusahkn owg...

babi betol la diowg nie...

ok xpe kite abaikan kisah y menyayat kn hati tu...

ni ha ade 2 care mngenal pasti dan brjage2 dan lari bile melihat simptom2 pnyakit hingus babi nie ade pd seseorg..

1- apebile perangai seseorg itu berubah secare mndadak dan seperti babi lagaknye.. kite boleh tau drpd pmrhatian kite atau pun pabila terdengar owg berkata "perangai cam babi la die tu" maka brjaga2 la dgn suspek..

atau pun

2-apebila wajah seseorg itu berubah seperti babi atau pun bile trdengar owg berkata "ko nie babi la".. maka sile la larikan diri kerana sure2 owg tu ade pnyakit hingus babi..

babi tol kn diowg nie kn kn..
maka sile la brhati2 dgn owg2 y da brmutasi kpd babi nie..

p/s: owg y slalu ckp prkataan 'babi' TIDAK trmasok dlm senarai suspek2 y kne pnyakit brjngkit drp babi ini yea... =P

ala miss syaz.. rlk aaa jgn report lak =P

indrawasih said...

ayyo..
komen xleh blah..
at least uitm sygkna student die..
byk ipt len yg cuti gak..
kalu nak g kuliah dgn pelajar2 yg asyk terbatuk2 dlm klass susah r beb..

janji holiday!!

criestz said...

abeh da ui*m xamek lngkah awl y efision.. susah kn owg.. ala sukela kamo holiday.. tu haa tgk lps cuti tu plak.. jgn menanges suda.. mybe kamu kos senang kot.. so kamo x kesah la kn besa la tu =P

criestz said...

alah kos kulinari je rupenye... oooppsss.. kamu pon tgk cm lembot je.. ala besa la tu budak kos hotel.. ape nk diheran kn kalu laki cm pompuan.. patot a xkesah dpt cute.. stakat cover cls kitchen tu mcm ak cover cls lab ak la.. stkt buat eksperimen sorg2 pstu buat report sorg2 xkesah lngsong.. ok2 ak cube memahami kesenangan kos ko.. gaaaa~

Miss Syaz said...

No harsh words please..People are reading..

notahero said...

rite miss!!
manusia biler ilang pertimbangan,
mula lar nak merapu macam2!!

sory r,
x der benda kat dunia nie yg susah dan senang!!
cume ader orang yg suker menyusahkan sesuatu yg senang,
dan org yg pandai untuk memudahkan sesuatu yg susah! :)

criestz said...

betol2 aku sokong tu notahero..
bende y susah amek senang..

mmg la susah jadinye kan kan..
ape la..

ala miss...sowwiiii laa =P

criestz said...

laa kamo jiwang rupenye notahero..
xpe2 ak cume memahami kejiwangan kamo..

ala miss aje nk repek laa..
miss jgn la mara.. nnti xcomey da =P

arinto said...

i agree wif criestz
slsme babi da bluase..
uitm ptot amek lgkh drastik
jgn 2nggu stdnt je yg dtg ke klinik
npe xbwt check up to all stdnt
kn dpt detect sape yg ade symptom

criestz said...

yah arin thnks sokong..
diowg xpaham..

mmg la ayt ak cm xsenonoh sket..
tp amek la ape y ak nk kate kn kn..

skg da ade ura2 uitm nk extend..
palehotak la wey...

umo makin meningkat laaa!!!
owg laen da bejaye kite extend.. huhu no no no

princess yellow said...

just keep urself healthy..
drink a lot of plain water..
always keep the napkins around with u..!!!
ok guys..
have a good day..!!